Christine Kaasjager: ‘Iets voor een ander betekenen’

Christine Kaasjager: ‘Iets voor een ander betekenen’

‘Ik woon sinds 1983 in Beuningen. Daarvoor heb ik op tal van andere plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Maar in Beuningen ben ik gebleven. Hier zijn onze twee zoons geboren, hier ben ik voor het eerst in mijn leven echt geworteld. Deze speeltuin voelt als het verlengde van onze tuin. De hele jeugd van onze jongens heeft zich op dit veldje afgespeeld, ik zie het nog zo voor me, hoe ze met hun driewielers rondsjeesden.’ De zoons zijn inmiddels volwassen, maar Christine geniet onverminderd van de geluiden van de spelende kinderen. Ook met haar kleindochter komt ze weer in de speeltuin en beleeft ze alle mooie momenten opnieuw.

‘Ik heb altijd voor de politie gewerkt, een aantal jaren ook in Beuningen. Er zijn veel plekken waar ik herinneringen aan heb. Hele mooie, maar ook hele verdrietige. Als ik dan moest aanbellen met slechte berichten, dat hakt er echt in, dat vergeet je nooit meer. Tegenwoordig werk ik op de meldkamer van Gelderland-Zuid in Nijmegen. Dan is het fijn dat je al zo lang in de regio woont, de accenten kent en weet hoe het gebied in elkaar zit. Zo kun je net iets meer betekenen in een situatie die vaak al hectisch is.’

Iets betekenen voor een ander loopt als een rode draad door het leven van Christine. ‘Ook in de buurt zorgen we voor elkaar. We delen lief en leed en als het nodig is dan staan we er. Daarom ben ik zo enorm verknocht aan deze plek. Die staat symbool voor alles wat belangrijk in mijn leven is.’