Desiree Wierper: Fit en fris aan de werkdag beginnen

Desiree Wierper: Fit en fris aan de werkdag beginnen

Wie Desiree Wierper tijdens haar dagelijkse rondje met haar honden wil spotten moet vroeg opstaan. Al voor zevenen loopt ze hard, in gezelschap van haar teckel Storm en de beagels Sam en Bo. Op doordeweekse dagen zo’n 6 tot 10 kilometer.

In het weekend worden dat er al gauw 15. ‘Ik loop verschillende routes, maar dit is een van mijn favorieten. Even door het Personnebos. In de vroege ochtend is het daar heel rustig, het voelt dan alsof het veel groter is.’

‘De honden lopen altijd met me mee. Ze zijn het vanaf pup gewend. Door ons dagelijkse rondje blijven ze fit en slank. Dat is vooral belangrijk voor de beagles, want die zijn altijd op eten uit. Zo lopen we soms wel 60 kilometer per week. Voor mij is het natuurlijk ook heel goed. Het geeft me tijd om over de dingen na te denken. Het maakt me creatiever. Vaak weet ik na afloop van onze ochtendroute precies hoe ik iets aan moet pakken.’

Desiree Wierper zit– zoals ze het zelf noemt – in een denkberoep. Ze staat samen met een compagnon aan het hoofd van Ergatis, een landelijk werkend bedrijf dat medische expertises biedt aan bedrijfsartsen en werkgevers. ‘Die komen met hun moeilijkste verzuimdossiers naar ons. Onze kantoren zijn gevestigd in Nijmegen en Breda. Binnenkort starten we in Amsterdam en ook Zwolle staat nog op de lijst. In totaal werken we met 45 vaste krachten en ruim 50 freelancers. Een druk bestaan, waarbij ik veel met mijn hoofd bezig ben. Mijn dagelijkse ronde met de honden zorgt ervoor dat ik fris en fit aan de werkdag kan beginnen.’

Hieronder ziet u enkele foto’s en een filmpje die een impressie geven van de Elsenpas. Vooral ‘s-ochtends is deze landelijke weg een drukke verbinding tussen woonwijk Lindenholt in Nijmegen en de aansluiting met de snelweg A73 in Beuningen.