Gonny Hendrix: Ik heb beweging nodig, dan voel ik me goed

Gonny Hendrix: Ik heb beweging nodig, dan voel ik me goed

‘Vanaf het moment dat de jongste naar school ging, ben ik lid geworden bij TC de Linden. Dat was in 1981. Ik heb les genomen en werd al snel een hele fanatieke tennisser. Elk vrij uurtje bracht ik door op de baan om te oefenen.Ze vroegen in die tijd weleens of ik nog wel sliep, of dat ze misschien mijn bed op de club moesten zetten, zo vaak was ik er. Daarna volgden 15 jaren met competitietennis en betrokkenheid bij de club. Nu tennis ik alleen nog recreatief. Maar als er een mooie wedstrijd is, dan vind je mij nog altijd langs de baan.’

Gonny Hendrix is graag bezig. Naast een recreatief partijtje tennis, fitnest ze drie keer in de week en wandelt ze graag en veel. ‘Ik heb beweging nodig, dan voel ik me goed.’ Ze loopt al 20 jaar de Vierdaagse mee, met groot gemak. ‘Oefenen voor de Vierdaagse doe ik niet echt. Ik wandel het hele jaar, dus dan ben je er wel aan gewend. Soms vergeet ik zelfs om mijn wandelschoenen aan te trekken’.

Sinds een jaar of vijf loopt Gonny, samen met een viertal vriendinnen, de Vierdaagse voor Beat Batten. ‘Elk jaar halen we een mooi bedrag op, dat kan worden gebruikt om deze vreselijke stofwisselingsziekte te bestrijden.’ En of dat allemaal niet genoeg is, zet Gonny zich in als vrijwilligster bij het Hospice in Druten en is ze actief voor de Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg. ‘Ik voel me sterk verbonden met Beuningen en de omgeving waarin ik woon. Het is mooi om daaraan ook iets bij te dragen.’