Jacques Föllings: Een goede leefomgeving maak je samen

Jacques Föllings: Een goede leefomgeving maak je samen

‘Dit is een prachtige plek in Beuningen. Hier stond voorheen basisschool De Regenboog. Binnenkort is het de plek van ons nieuwe appartement.  Heel dicht bij het centrum, maar net buiten de drukte. Kleinschalig van opzet en toch met veel ruimte en een geweldig uitzicht. Precies wat Annelies en ik fijn vinden.’

Jacques Föllings werd in 1958 aan de Lindenstraat geboren. Hij is nooit meer uit Beuningen weggegaan. Annelies komt uit Winssen en beiden zijn ze actief in het gemeenschapsleven. ‘Nadat ik mijn schooldiploma haalde ging ik met mijn moeder naar de stad om bij Hoogenboom Mode een pak te kopen. Ik moest er natuurlijk netjes uitzien tijdens de diploma-uitreiking. Mijn moeder vroeg of ‘ze geen baan voor me hadden bij Hoogenboom’. Een week later kon ik beginnen.’ Zo kwam een Beuningse jongen in Nijmegen terecht. ‘Eerst in de verkoop, maar al snel als financiële man. Inmiddels werk ik er ruim 40 jaar met veel plezier.’

‘Hoogenboom is een echt familiebedrijf. Dat merk je meteen als je er binnenloopt. Er hangt een gemoedelijke sfeer en klanten voelen zich welkom. Er is tijd voor een praatje, een kopje koffie en we zijn pas tevreden als alles tot in de puntjes klopt. We hebben ook veel klanten uit Beuningen. Daarom doen we als bedrijf ook graag iets terug voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld als sponsor van Beuningen on Ice. Want als familiebedrijf weet je als geen ander: een goede leefomgeving maak je samen.’