John Hubbers: Het draait om de liefde

John Hubbers: Het draait om de liefde

Bijna elke dinsdagochtend is John Hubbers met zijn golden retriever Daan te vinden op de markt in Beuningen. ‘Mijn hond weet al wat er gaat komen: hij krijgt als speciale traktatie een heerlijke haring, daar is hij gek op.’ Daan is niet zomaar een hond, hij is al enige jaren de hulphond van John, die lijdt aan een complexe vorm van PTSS.

‘Veel mensen denken dat ik militair geweest ben en zo PTSS heb opgelopen. Maar dat is niet het geval, ik heb een zeer zware jeugd gehad met alle gevolgen van dien. Ik ondervind niet alleen geestelijk ongemak, maar ook fysiek. Daan helpt mij door de moeilijkste momenten heen, met de handbike kan ik me door Beuningen en omgeving verplaatsen. Vrijwel dagelijks ben ik samen met Daan op pad. Soms over de dijk naar Weurt, waar ik bij vrienden koffie ga drinken. Een andere keer naar een goede vriendin in Bergharen of naar de markt in Beuningen zoals vandaag.’

‘Omdat ik veel onderweg ben, zie ik ook hoe onverschillig mensen soms met hun eigen woonomgeving omgaan. Afval dat gewoon in de berm wordt gedumpt of kliko’s die dagen aan de straat blijven staan. Dat vind ik jammer. We wonen met z’n allen in een prachtig dorp. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘laten we dat koesteren’. En elkaar natuurlijk. Want zonder liefde zijn we nergens. Dat is mijn kerstboodschap.’