Kenan Özdemir: Aansluiting vinden bij de gemeenschap

Kenan Özdemir: Aansluiting vinden bij de gemeenschap

‘Toen ik deze plek voor het eerst zag, wist ik het meteen: hier komt mijn nieuwe restaurant. Het is een locatie waar al meer dan 160 jaar mensen samenkomen. Het is de plek van doopfeesten, bijeenkomsten rond begrafenissen. Het leven begint en eindigt hier, zeg ik weleens. Hier komen ook de belangrijkste wegen van Beuningen samen. De Vrijboom is altijd de eycatcher van deze plek geweest, vandaar ook dat ik die naam op de zijgevel heb gehandhaafd. Als een eerbetoon aan wat hier ooit was. Maar bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe naam. Ik heb mijn restaurant ‘t Hemelrijck genoemd.’

‘Zo voelt het ook, ik ben hier in de hemel beland. In korte tijd heb ik een hele goede band met de inwoners van Beuningen kunnen opbouwen. Misschien kwamen ze eerst uit nieuwsgierigheid, maar ze zijn blijven komen. Onze persoonlijke, gastvrije aanpak wordt gewaardeerd. Onze gasten zijn echt een avondje uit en daar doen we alles voor.’ Kenan Özdemir is geen nieuwkomer in de horeca. ‘Ik ben opgegroeid in Arnhem en had als jonge jongen een bijbaantje als afwasser in een restaurant. Ik genoot van de drukte en de dynamiek. Voor mijn vervolgopleiding koos ik in eerste instantie voor timmerman. Ik wilde mooie meubels maken voor mijn moeder, maar bleek daarvoor geen aanleg te hebben. Gelukkig kon ik overstappen naar ‘koken en serveren’. Op mijn achttiende haalde ik mijn diploma en twee jaar later opende ik mijn eerste restaurant. Dat was in 1992, ik was net 20 jaar jong.’

‘Met ’t Hemelrijck heb ik al mijn dromen kunnen waarmaken. Samen met de inwoners. Want als je in Beuningen wil ondernemen is het belangrijk om je aan te sluiten bij de gemeenschap. Daar ben ik voor gegaan. En dan omarmen ze ook een nieuwkomer uit Arnhem!’