Lida van Bentum: Zorgzaam van huis uit

Lida van Bentum: Zorgzaam van huis uit

‘Dit is een plek waar ik al heel lang kom. Natuurlijk omdat hier ooit de bieb zat. Tegenwoordig heet het Zolderpark en is het een plek waar allerlei ondernemende en vernieuwende initiatieven plaatsvinden. Omdat er geen Rabokantoor meer is in Beuningen, hebben we op het Zolderpark sinds een paar maanden een prettige ruimte ingericht om de Beuningse klanten te kunnen ontvangen. Heel vertrouwd, maar in een nieuw jasje. Onze klanten weten het te waarderen.’

‘Ik ben geboren in Bergharen en kom uit een gezin van zeven kinderen. Tijdens mijn jeugd zijn we verhuisd naar de Elzenpas in Ewijk. Ik ben altijd in de gemeente Beuningen blijven wonen. Ook de meeste broers en zussen zijn in de buurt gebleven. Op een broer na; die is naar Denemarken getrokken.’

‘Ik ben echt de verbinder van de familie. Als er onderling iets aan de hand is, dan zorg ik ervoor dat het weer in orde komt. Maar ook de leuke dingen vieren we samen. We kunnen genieten van de kleine dingen. Dat doe ik ook in mijn werk. Al heel wat jaren ben ik verbonden aan de Rabobank. Echt contact maken met de klanten vind ik het allerbelangrijkste. Respectvol, luisteren, iets voor een ander overhebben. Pas tevreden zijn als alles klopt. Dat hebben we van vroeger uit meegekregen, want in een gezin met zeven kinderen was altijd wel iets te doen. Dat zorgzame zit gewoon ingebakken.’