Marlien Aalbers-Smits: Dit was ‘ons water’.

Marlien Aalbers-Smits: Dit was ‘ons water’.

‘Als pubers gingen we hier met een vriendenclubje zwemmen. Dat begon meestal al vroeg in het voorjaar. Het was iedere keer weer een sport om er als eerste in te duiken. Ik kan me herinneren dat een van ons al op 22 maart in het water sprong. Koud!! Maar dat maakte niet uit. Het zijn geweldige herinneringen. Op mooie zomerdagen ging er van alles mee. Chips, cola, hengels om te vissen. Een groot deel van dit water behoorde destijds toe aan onze familie. Het was echt ‘ons water’.

‘We zijn hier blijven komen tot aan het einde van de middelbare school. Toen ging iedereen zijn of haar kant op. Ik heb zelf nog een tijdje in Groesbeek gewoond. Maar toen het huis van een oom in Weurt beschikbaar kwam, zijn we teruggekeerd. We wonen alweer een aantal jaren vlak bij de dijk en genieten weer volop van het water, de ruimte en de gezelligheid hier.’

‘Ik speel al jaren trompet bij fanfare NAG in Weurt en tot voor kort bij dweilorkest ‘Schoeks Toe’. Bij het Carnaval waren we natuurlijk ook altijd betrokken. Dit jaar wordt het extra leuk. Ik ben gevraagd door Paul d’n 2e om page te zijn. Dat was een stiekeme wens van mij sinds ik als kind bij de majorettes heb gezeten. Zo’n ‘bucketlist’-dingetje. Binnenkort barst het los. Ik zie er erg naar uit. Het leven is druk met een jong gezin en een baan als gedragstherapeut. Maar het is op een leuke manier druk. Daar hou ik van.’