Over het project

Inspiratie

Hoe laat je zien hoe mooi en bijzonder de gemeente Beuningen is? Voor sommigen zijn de prachtige uiterwaarden ‘the place to be’. Heerlijk om te wandelen, uit te waaien en tot rust te komen. Voor anderen zijn het de uitstekende sportvoorzieningen, de vele speeltuintjes, het complete winkelcentrum, de bioscoop en de ruim opgezette woonwijken. Of is het die ene boom, die rustige visstek aan het water of misschien dat mooie parkje bij u om de hoek? Met ruim 25.000 inwoners is de inspiratie eindeloos.

Het idee

Historica Willeke Guelen en Fotojournalist Ger Loeffen gaan op locatie in gesprek met een grote diversiteit aan inwoners van de gemeente. Mensen die hier al hun hele leven wonen, nieuwkomers, ouderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden, ondernemers, kunstenaars, bestuurders, dienstverleners, mensen uit het onderwijs, horeca en noem maar op. Maar ook met mensen die al jaren buiten de (gemeente)grenzen wonen maar dierbare herinneringen hebben aan dat ene bijzondere plekje in Weurt, Beuningen, Ewijk of Winssen. Uiteraard worden ze ter plekke op inspirerende wijze in beeld gebracht. Het resultaat is een aansprekend beeld waarin de verbinding met de plek tot uitdrukking komt. Zo worden inwoners ambassadeur van hun eigen woon- en leefomgeving.

Resultaat

Door deze locaties met inwoners te verbinden ontstaan persoonlijke authentieke verhalen die de gemeente op een geheel nieuwe wijze in beeld brengen. Van binnenuit, door de inwoners zelf, wordt bepaald wat er zo bijzonder is aan de ‘Gemeenschap Beuningen’. En wie weten het beter dan de inwoners zelf hoe zij verbonden zijn met onze gemeente? Het zijn de echte verhalen van echte mensen die met trots over hun favoriete plek vertellen, die er toe doen. Inwoners van Beuningen zullen verbaasd staan over de vele bijzondere plekken binnen onze gemeente. Voor nieuwkomers is het een mooie gelegenheid om snel een thuisgevoel te ontwikkelen. Voor buitenstaanders kan het zelfs een aanleiding zijn om aan Beuningen een bezoek te brengen.

Samen sterk

Dit is Beuningen is een samenwerkingsproject van Willeke Guelen, Ger Loeffen, de Gemeente Beuningen en Weekblad de Maas & Waler. Deze kleurrijke website is ontwikkeld door de Movementsgroup.

Heeft u zelf een plek waarmee u zich sterk verbonden voelt?
Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl

Bellen kan natuurlijk ook: Willeke Guelen: 06-146 27 834 of Ger Loeffen: 06-53 83 14 26

Alle op deze site afgebeelde foto’s en teksten worden beschermd door auteursrechten en/of intellectueel eigendomsrecht van de auteurs.
Het is de gebruiker van de site niet toegestaan de inhoud van de site, of delen daarvan te vermenigvuldigen, verveelvoudigen, door te sturen, distribueren, of te bewerken zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van de auteurs. De url als link doorsturen is wel toegestaan.
Copyright: Willeke Guelen 2016
Copyright: Ger Loeffen 2016
Deze is ontwikkeld door Movements Group in Word Press.
CMS (inhoudbeheerssysteem): Willeke Guelen en Ger Loeffen