Patrick Huisman: Net die ene vraag extra

Patrick Huisman: Net die ene vraag extra

‘Hier is ooit mijn betrokkenheid bij de lokale omroep begonnen. In een van de kamers in het gemeentehuis werd eind jaren ‘80 SLOB – Stichting Lokale Omroep Beuningen – opgericht. Ik was een broekie van een jaar of 17. Na verschillende omzwervingen bij andere omroepen kwam rond 2000 Webfm tot stand. Ook daar heb ik met grote betrokkenheid aan gewerkt. We maakten mooie lokale programma’s, lieten de regio aan het woord. Op dat soort dingen ben ik nog altijd trots.’

‘Inmiddels ben ik al weer twee jaar uit Beuningen weg. Ik had een zware periode achter de rug waarin ik beide ouders en mijn oma kort na elkaar verloor. Via mijn oma en mijn moeder kwam ik al 20 jaar in de Turkse badplaats Alanya. Daar woon ik sinds begin 2015. Samen met een zakenpartner ben ik een bar gestart en die loopt heel goed. Het is wel hard werken. In de zomer zijn we zeven dagen per week open vanaf vier uur ’s middags. We sluiten pas als de laatste gasten vertrokken zijn.’

‘Turkije voelt inmiddels echt als thuis. Ik kom er al heel wat jaren, dus ik wist waar ik terecht zou komen. Toch mis ik Beuningen nog altijd en ik zal met regelmaat blijven terugkomen. Het is dan heerlijk om iedereen hier weer te zien. Ook kan ik genieten van supermarkten als Albert Heijn of Jumbo. Daar hebben ze alles wat ik lekker vind. In Turkije moet je heel wat adressen langs om je boodschappen bij elkaar te vinden. Ook de gezondheidszorg werkt anders. Ik heb onlangs na een valpartij mijn been lelijk geblesseerd. Ik ben in het ziekenhuis hier uitstekend behandeld, maar er is geen verpleging die je daarna verder helpt. Dat wordt in Turkije aan de familie overgelaten.’

‘Misschien wel het allermooiste in Alanya is de ligging aan zee en strand. Daar geniet ik elke dag opnieuw van. Ook de gesprekken met onze gasten in de bar maken het leven de moeite waard. Het lijkt wel een beetje op mijn verleden bij de lokale omroep. Ik kan het niet laten om altijd net die ene vraag extra te stellen. Maar dat levert wel de mooiste verhalen op.’