Rob van Horssen: Waal is de verbinding met thuis

Rob van Horssen: Waal is de verbinding met thuis

‘Ik ben aan het Maas-Waalkanaal in Neerbosch-oost opgegroeid. Destijds zwommen we hier nog weleens of gingen met een bootje naar de overkant. Ik heb gezien hoe de Lindenholt werd gebouwd. Deze plek waar het kanaal weer in de machtige Waal stroomt, heeft voor mij altijd iets magisch gehad.

‘De Waal zie ik graag als metafoor voor het leven. Ik werk in de financiële dienstverlening (VIB Rob van Horssen BV in Beuningen) en dat vakgebied kent zijn ups en zijn downs. Het is vaak een kwestie van lange adem om bijvoorbeeld een zaak tegen een grote verzekeraar te winnen. Als ik dan zo’n klein bootje tegen de stroom in zie knokken, dan voel ik verwantschap. Daarom kom ik hier zo graag. Voorheen met de hond, maar nu vaak alleen. Je vindt hier een bijzondere combinatie van rust en hectiek. En ook dat lijkt op hoe ik mijn leven graag leid. Dicht bij jezelf blijven. Echt ergens voor staan.’

‘Voor mijn werk kom ik regelmatig in Duitsland en dan steek je onderweg de Rijn nogal eens over. Dan denk ik: ‘dit water stroomt straks langs Beuningen’. Dat is mijn verbinding met thuis. Ook vanuit de lucht is deze plek een prachtig herkenningspunt. Als privé-vlieger oriënteer ik me graag op de Waal. Als ik deze rivier dan samen met het Maas-Waalkanaal zie en het mooie Beuningen ernaast, dan ben ik trots. Dit is mijn plek, hier liggen mijn wortels. Ooit zou ik hier graag nog eens een concertvleugel neerzetten. En dan de hele dag piano spelen. Helemaal in m’n eentje temidden van deze schoonheid en rust. Zie je het voor je?’