Roos-Anne Meijerink: Gewoon lekker voetballen

Roos-Anne Meijerink: Gewoon lekker voetballen

Voor de bijna 9-jarige Roos-Anne is er niets bijzonders aan. Ze voelt zich prima op haar plek in het F1-team van de Beuningse Boys tussen allemaal jongens.
‘Ik heb afgelopen jaar aan de selectie meegedaan en uiteindelijk bleek ik het enige meisje dat het F1-team gehaald had. Ik was natuurlijk heel blij en ook wel trots. Maar ik wil vooral lekker voetballen en dat kan in dit team.‘

Elke dinsdag en donderdag is Roos-Anne te vinden bij de Beuningse Boys. ‘Dan hebben we van 6 tot 7 uur training. Vooraf eet ik dan altijd alvast een beetje en na de training nog een keer. Bijvoorbeeld spaghetti met rode saus, want dat vind ik lekker. Op zaterdagochtend zijn de wedstrijden. Winnen is natuurlijk het allerleukste. Na elke wedstrijd mogen we allemaal nog een penalty nemen, gewoon om te oefenen. Op zondag ga ik graag naar NEC. Soms met papa en opa naar een wedstrijd kijken. Maar ik zit ook in de Junior club en mag dan wel eens met de spelers mee het veld op lopen.’

Het liefst is de getalenteerde Roos-Anne altijd in beweging. Ze zit in groep 5 van de Triangel en gym en buitenspelen zijn haar favoriete vakken. ‘Thuis stoei ik graag met mijn broer Rogier (10) of speel ik gitaar.’ Met een toekomst in het voetbal is Roos-Anne nog niet bezig. ‘Gewoon lekker voetballen. Wat er daarna komt zie ik wel.’

Hieronder ziet u enkele foto’s die een impressie geven van de Beuningse Boys op sportpark de Ooigraaf.