Sophie Vlaspoel: We delen lief en leed

Sophie Vlaspoel: We delen lief en leed

‘De nieuwe Kloosterhof is prachtig geworden, maar favoriet is toch wel de sportzaal. Met die Mondriaan-achtige wandbekleding. Echt heel mooi. Bijna vanaf het moment dat ik – als geboren Limburgse – in Weurt kwam wonen geef ik bewegingsles aan vrouwen. Op het moment zijn er drie groepen met in totaal 40 deelneemsters. Lekker bewegen op muziek, dat doet iedereen goed.’

‘Het is allemaal begonnen in 1980 in een zaaltje van het dorpshuis. Nog zonder muziek, dat kwam er pas in de jaren ‘90 bij. Nu is het niet meer weg te denken. Later zijn er bewegingsgroepen voor kleuters bijgekomen. Ik heb er enorm van genoten om met die driejarigen te dansen en te klimmen en te klauteren. En de kinderen hebben niet alleen plezier, ze leren er ook veel van.’

‘Sport is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik rolde eigenlijk vanzelf in het lesgeven. Als kind was ik al snel het hulpje van de juf en later kreeg ik eigen groepen. In de Kloosterhof hangt een ontspannen sfeer. Je hoeft geen mooi pakje aan te hebben. Wel hebben we in de loop der jaren een fijne onderlinge band opgebouwd. We delen lief en leed en dat is heel waardevol.’

‘Binnenkort ga ik stoppen met de kleutergroepen. Niet omdat ik het niet meer leuk vind hoor, maar ik wil graag op mijn jongste kleinkind gaan passen. Natuurlijk ga ik niet zomaar weg. Op 19 mei organiseren we samen met de turnsters een afscheidsshow waaraan 55 kinderen meedoen in de Kloosterhof. Het begint om 17.30 uur en de entree is gratis. Dat wordt een hele vrolijke happening voor jong en oud.’