The making of

Het maken van een nieuwe aflevering van Dit is Beuningen is elke keer weer een feestje. De kandidaten zijn enthousiast en vereerd als we ze vragen om mee te doen. De meesten weten direct waar ze naar toe willen. Zo komen we door de hele gemeente Beuningen op de leukste plekken terecht en krijgen we altijd weer bijzondere verhalen te horen.

Niet alleen de foto’s, ook de interviews worden op locatie afgenomen. Dat draagt eveneens bij aan de sfeer van het eindresultaat. We zijn al ontelbare keren nat geregend, hebben stormen getrotseerd, niets houdt ons tegen. Maar gelukkig worden we ook af en toe getrakteerd op een vrolijk zonnetje. Heel memorabel werd het toen Rob Haverkamp van Omroep Gelderland een interview kwam filmen. Samen met Satenik Keworkova hebben we er – ondanks de snijdende kou – een dolle ochtend van gemaakt. Het resultaat is in onderstaand filmpje te zien.

De intensiviteit van dit soort momenten maakt het voor alle betrokkenen een bijzondere ervaring. Een ervaring waar we een beetje aan verslingerd zijn geraakt. Gelukkig mogen we in de gemeente Beuningen dit hele jaar nog doorgaan. Wij zien nu al uit naar alle interessante ontmoetingen op bijzondere locaties, die nog in het verschiet liggen. We genieten van de reacties van de vele lezers die onze berichten volgen. Dank daarvoor en…ga er vooral mee door!

Ger Loeffen en Willeke Guelen