Ger Loeffen en Willeke Guelen: 50 keer genieten van Dit is Beuningen

Ger Loeffen en Willeke Guelen: 50 keer genieten van Dit is Beuningen

Ruim twee jaar geleden werd het idee voor ‘Dit is Beuningen’ geboren. Ons plan was om te laten zien hoe mooi en bijzonder onze gemeente is, door de ogen van de eigen inwoners. Inmiddels zijn we 50 afleveringen verder. We hebben de verhalen van 50 bijzondere plekken  gehoord, erover geschreven en in beeld gebracht. Onze hoofdpersonen werden lokale beroemdheden. Inwoners van de gemeente reageerden op de verhalen en meldden zich aan met hun eigen plekken. Wie had kunnen denken dat ons initiatief zoveel positieve reacties zou gaan opleveren?

De 50e aflevering is dan ook een gebeurtenis om even bij stil te staan. Ook een moment om onszelf af te vragen wat nu eigenlijk ònze favoriete plek is. Daar waren we snel uit. De gedeelde voorliefde voor water en bruggen bracht ons naar de Tacitus brug, waar alles samenkomt.

Voor Ger Loeffen is het duidelijk: ‘Ik heb iets met bruggen. Ik ben een bruggenbouwer, altijd bezig om mensen met verschillende achtergronden of culturen met elkaar te verbinden, het is een soort tweede natuur. Dat houdt niet op bij mijn werk. Ook privé zie ik graag mensen samenkomen. Als iedereen het naar zijn zin heeft op een feestje of tijdens een etentje, dan ben ik degene die misschien wel het meeste geniet.’

Voor Willeke Guelen is deze plek ook bijzonder om de rivier. ‘De machtige stroming, de verbondenheid met alles en iedereen en de voortdurende beweging. De Waal heeft in het verleden ons landschap gevormd en doet dat nog steeds. De rivier heeft alles meegemaakt. De weidsheid van het landschap zorgt voor ruimte in m’n hoofd zodat ik de dingen steeds weer als nieuw kan bekijken. Zo blijft elke ontmoeting voor Dit is Beuningen een bijzondere ervaring, waar ik enorm van geniet.’

We blijven nog even doorgaan met het maken van nieuwe afleveringen van Dit is Beuningen. Maar nieuwe plannen liggen al weer in het verschiet. Ook daarbij zullen inwoners van onze gemeente de hoofdrol spelen. Het zoeken naar de veelkleurigheid van Beuningen in woord en beeld gaat door.